Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 ianuarie 2012

Crema mascarpone cu piersici

Aveti nevoie de:
  • o cutie crema mascarpone
  • trei linguri zahar
  • 2 oua
  • o cutie piersici decojite din compot
  • 8 piscoturi
  • 200 ml vin licoros

     Ouăle se separă, iar gălbenușurile se amestecă cu o lingură de zahăr, la bain marie, până când compoziția devine cremoasă. Separat, albușurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul rămas și se bat în continuare, până devin o spumă cât mai tare.
     Crema mascarpone se pune într-un vas și se omogenizează puțin. În compoziția de gălbenuș se adaugă mascarpone, amestecându-se treptat, iar atunci când crema este uniformă, se adaugă albușurile bătute, pentru a obține o spumă cremoasă. Pot fi adăugate chiar și 3 linguri de compot, pentru o aromă suplimentară.
     Într-un castron se scurg bine și mărunțesc fin (sau mai grosier, dacă vă place așa) 2 jumătăți de piersici din compot și se adaugă compoziției deja pregătite.
     Montarea unei cupe de cremă se realizează astfel: un pișcot întreg se însirpoează ușor în vin licoros (De ex. Lacrima lui Ovidiu) și se pune în pahar. 
    Se adaugă cremă până la jumătatea cupei, după care se pune un alt pișcot însiropat, tăiat in trei. Se continuă cu cremă până sus și se ornează cu câteva feliuțe de piersică.
     Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu