- pulpe de rață
- 1/4 pachet de unt
- o lingură de miere de albine
- sare, piper
Jumătate din cantitatea de unt se topește într-o tigaie preîncălzită și când e cald se adaugă pulpele de rață condimentate cu sare și piper și se rumenesc bine pe toate părțile, până când prind o crustă roșiatică și crocantă. Se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc la cuptor. Într-o crăticioară se topește untul rămas și se adaugă mierea, după care, periodic, se ung pulpele cu acest sos, întorcându-se pe toate părțile, de mai multe ori. Cand sunt rumene și lucioase, le scoateți din cuptor și le serviți cu ce garnitură doriți.
O propunere are fi spaetzle (un fel de razalăi, dacă ar fi în varianata românească :) ), care se prepară astfel:- 4 ouă se bat și se amestecă cu făină și cu un praf de sare, până când compoziția are consistența unei smântâni mai groase
- într-o oală se pune la fiert apă cu puțină sare
- când apa clocotește, compoziția se trece prin răzătoare (chiar dacă e moale și curge, nu are importanță) direct deasupra oalei care fierbe
- se fierb spaetzle aproximativ 5-7 minute, după care se scot într-un vas și se scurg, se spală cu apă rece
- se sotează în tigaie în puțin unt, se condimentează cu sare și piper, eventual puțin pătrunjel tocat, dacă doriți, și se servesc lângă friptură
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu