Faceți căutări pe acest blog

vineri, 16 decembrie 2011

Pulpa de rață cu spaetzle

     Aveti nevoie de:
  • pulpe de rață
  • 1/4 pachet de unt
  • o lingură de miere de albine
  • sare, piper
     Jumătate din cantitatea de unt se topește într-o tigaie preîncălzită și când e cald se adaugă pulpele de rață condimentate cu sare și piper și se rumenesc bine pe toate părțile, până când prind o crustă roșiatică și crocantă. Se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc la cuptor. Într-o crăticioară se topește untul rămas și se adaugă mierea, după care, periodic, se ung pulpele cu acest sos, întorcându-se pe toate părțile, de mai multe ori. Cand sunt rumene și lucioase, le scoateți din cuptor și le serviți cu ce garnitură doriți.
     O propunere are fi spaetzle (un fel de razalăi, dacă ar fi în varianata românească  :) ), care se prepară astfel:
  • 4 ouă se bat și se amestecă cu făină și cu un praf de sare, până când compoziția are consistența unei smântâni mai groase
  • într-o oală se pune la fiert apă cu puțină sare
  • când apa clocotește, compoziția se trece prin răzătoare (chiar dacă e moale și curge, nu are importanță) direct deasupra oalei care fierbe
  • se fierb spaetzle aproximativ 5-7 minute, după care se scot într-un vas și se scurg, se spală cu apă rece
  • se sotează în tigaie în puțin unt, se condimentează cu sare și piper, eventual puțin pătrunjel tocat, dacă doriți, și se servesc lângă friptură
     Spor la treabă și poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu