Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 decembrie 2011

Supă turcească de linte roșie

     Avem nevoie de:

  • 2 cani de linte roşie
  • un morcov mare
  • o ceapă
  • 4 roșii pasate
  • 30 ml ulei de masline
  • 2,5 litri de supă de legume
  • un cartof mare
  • o lămâie
  • sare, piper
  • 2 linguri mentă ( verde sau uscată)
  • o linguriță de chimion puțin prăjit și măcinat 
     Se procedează astfel:

      Lintea se spală în mai multe ape, după care se pune la înmuiat, măcar 3 ore, ca să se înmoaie bine.
     Ceapa se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei, după care se adaugă morcovul dat prin răzătoarea mică. 
     După ce legumele se înmoaie puțin, se adaugă roșiile pasate și chimionul, după care se adăugă lintea scursă de apă, cartoful curățat și tăiat bucăți și supa de legume și puneți-le la fiert aproximativ o jumătate de oră.
     După ce legumele sunt fierte, luați oala de pe foc, adăugați sare și piper și pasați fin cu un blender. Adaugați mentă tocată și serviți cu felii de lămâie și câteva picături de ulei de măsline pe deasupra.
     Este delicioasă și ușor de preparat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu