Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 decembrie 2011

Prăjitură cu mascarpone și portocale

     Aveți nevoie de:

     Pentru cremă
  • 500 grame brânză de vacă
  • un pachet (ca de unt) de brânză de vacă mai grasă
  • o cutie de mascarpone (400 grame)
  • coaja de la 2 portocale
  • 200 grame zahăr pudră
  • o fiolă de esență de vanilie
     Foi de pandișpan cu cacao, din magazin

     Pentru glazură:
  • 800 ml de suc natural de portocale
  • 2 pachete de budincă de vanilie

     Brânza de vaci de ține la scurs într-o sită, după care se pune într-un vas și se omogenizează bine (dacă aveți rabdare, o puteți trece printr-o sită, ca să fie cât mai omogenă).



     Se adaugă zahărul, se amestecă bine cu brânza, până când acesta nu se mai simte în compoziție, după care se adaugă coaja de porocală rasă și crema mascarpone.


       Foile se despachetează și se așează pe o tavă, adăugându-se câte un strat subțire de cremă, o foaie, cremă, foaie, până când toate foile (5 la număr) sunt așezate, iar ultimul strat este de cremă.


     Se pune deoparte și se prepară glazura, astfel: 500 de mililitri de suc se pun la încălzit, iar restul se amestecă la rece cu cele două pachete de praf de budincă. Când sucul fierbe, se adaugă compoziția rece și se amestecă energic, permanent, deoarece se pot face cocoloașe. Se fierbe încă aproximativ 10 minute și se lasă puțin la răcit.


     Când este caldă, dar nu fierbinte, se pune peste prăjitură și se lasă  la răcit, pentru a se întări. Aveți nevoie de o tavă cu marginile mai inalte în care să montați prăjitura, ca să nu curgă pe margine și să formeze un strat gros.

  
     Asta-i tot! Pofta bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu