Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 decembrie 2011

Piept de pui umplut (cordon bleu)

     Aveti nevoie de:
  • un piept de pui dezosat, fără piele
  • 2 felii mari de șuncă
  • 2 felii mari de cașcaval
  • două ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei
  • castraveți, ceapă, oțet balsamic
     Pieptul de tranșează în patru bucăți, care se bat bine pentru a se întinde, însă trebuie avut grija să nu se zdrențuiască. Eventual, puteți acoperi cu puțină folie alimentară carnea, atunci când o bateți! După ce l-ați pregătit pentru umplere, tăiați șunca în două și puneți o bucată din ea pe jumătate din felia de carne. Procedați la fel și cu felia de cașcaval. O dată puse cele doua felii, îndoiți cealaltă jumătate de piept peste umplutură și prindeți-o cu scobitori.
     Într-o tigaie puneți ulei la încins. Între timp, dați pieptul de pui umplut prin făină, ou bătut cu puțină sare și piper și prin pesmet, după care puneți-l în tigaie să se rumenească pe toate părțile.
      Serviți cu ce garnitură vă place! Eu am ales să pun lângă preparat o salată de castraveți, cu puțină ceapă, ulei, oțet balsamic, sare și piper.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu