Pentru a o prepara aveti nevoie de:
1 pachet foi de
placinta
1 kg dovleac de placinta
1 baton de
scortisoara
8 linguri de zahar
250 ml lapte
Dovleacul se
curata, se scobeste și se taie bucatele.
Se pune in tigaie, alaturi de scortisoara si 6 linguri de zahar.
Se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie la foc mic, până are o consistență de piure, cu bucățele de dovleac ce se pot simți.
Se pune in tigaie, alaturi de scortisoara si 6 linguri de zahar.
Se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie la foc mic, până are o consistență de piure, cu bucățele de dovleac ce se pot simți.
Intr-o tava
rotunda unsa cu putin ulei se aseaza, rand pe rand, 7 foi de placinta, fiecare
unsa cu ulei (exista si varianta cu unt topit, daca va place mai mult) inainte
de a fi asezata peste foaia anterioara, avand grija sa lasam cat mai mult aluat
pe margini, pentru a inchide placinta.
Cand este gata, compozitia de dovleac se toarna in tava, peste cele 7 foi.
Se continua asezarea celorlalte 7 foi ramase, fiecare din ele unsa cu ulei. Marginile ramase se pliaza in interiorul placintei si totul se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
Se continua asezarea celorlalte 7 foi ramase, fiecare din ele unsa cu ulei. Marginile ramase se pliaza in interiorul placintei si totul se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
Cand placinta este
rumenita suficient, se toarna peste ea laptele fierbinte, amestecat cu
zahar, pentru a evita uscarea excesiva a acesteia, dupa care se mai lasa 2-3
minute la cuptor. Se poate servi fie calda, fie rece, pudrata cu zahar.
S-aveti pofta bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu