Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 noiembrie 2011

Piept de pui cu sparanghel


1 piept de pui mare
1 legatura de sparanghel
1/4 dintr-un pachet de unt
Condimente: sare, piper, usturoi


 Puiul se taie bucatele si se pune intr-un castron, dupa care se condimenteaza si se lasa asa pana in momentul prepararii.

Separat, sparanghelul se curata de portiunile lemnoase si se pune la fiert, fie in apa, fie la aburi, aproximativ 8 minute. Cand este gata fiert se scoate si se transfera intr-un vas cu apa rece ca gheata, pentru a opri prepararea si a se pastra verde.

In tigaia incinsa se pune jumatate din unt, dupa care se adauga bucatelele de pui si se rumenesc pana sunt gata de consumat, apoi se scot si se pastreaza la cald. 

In restul de unt, in aceeasi tigaie, se soteaza sparanghelul si se condimenteaza.

Se serveste alaturi de pui, cu un sos alioli, din usturoi, ulei si smantana, asezonat cu putina sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu