1 piept de pui
mare
1 legatura de
sparanghel
1/4 dintr-un
pachet de unt
Condimente: sare,
piper, usturoi
Puiul se taie bucatele
si se pune intr-un castron, dupa care se condimenteaza si se lasa asa pana in
momentul prepararii.
Separat,
sparanghelul se curata de portiunile lemnoase si se pune la fiert, fie in apa,
fie la aburi, aproximativ 8 minute. Cand este gata fiert se scoate si se
transfera intr-un vas cu apa rece ca gheata, pentru a opri prepararea si a se
pastra verde.
In tigaia incinsa
se pune jumatate din unt, dupa care se adauga bucatelele de pui si se rumenesc
pana sunt gata de consumat, apoi se scot si se pastreaza la cald.
In restul de
unt, in aceeasi tigaie, se soteaza sparanghelul si se condimenteaza.
Se serveste
alaturi de pui, cu un sos alioli, din usturoi, ulei si smantana, asezonat cu
putina sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu