1 piept de pui
dezosat si fara piele
1 ardei rosu
marime medie
1 ardei galben mic
1 ardei verde mic
2 morcovi medii
3 fire ceapa verde
1 dovlecel mic
10 buc rosii
cherry
3 lg ulei
sare
piper
Pieptul de pui se
taie cubulete, avand grija sa fie cam de aceeasi marime, ca sa se prajeasca
uniform. Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga bine, iar apoi se
pune pieptul de pui si se prajeste, intorcandu-se pe toate partile si avand
grija sa se separe bucatile unele de altele, pentru a fi crocante pe toate
partile. Se lasa pana sunt aproape gata preparate si apoi se adauga sare si
piper si se mai prajesc pana sunt gata a fi consumate.
Se scot din tigaie
bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie, iar in tigaie se pun legumele
astfel:
- morcovii taiati
fasii subtiri, se pun primii la calit;
- dupa 2 minute se
aduga ceapa taiata mediu;
- dupa alte 2
minute se adauga ardeii, de toate culoriile, taiati fasii subtiri;
- dupa alte 2 minute
se adauga dovleceii taiati ca si morcovii;
- carnea prajita
in prealabil se adauga acum in tigaie, pentru a se intrepatrunde cu aromele
legumelor;
Se condimenteaza,
dupa gust, cu sare si piper, sau cu plante aromatice sau usturoi
Se mai prepara cateva minute, in functie de
cat de moi sau al dente doriti sa fie iar la final, cu 1 minut inainte de a
opri focul adaugati in tigaie rosiile cherry taiate in 2. Serviti cu orez
pregatit la aburi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu