1 kg carne de
iepure de casa
1 varza (aprox.
1,5 kg)
200 gr.
tagliatelle de casa
175 ml.ulei (50
pt. friptura, 100 pt. varza, 25 pt. tagliatelle)
200 ml sampanie
demisec
o legatura de
patrunjel
sare
piper
o jumatate ardei
rosu
un morcov
2 cepe
Carnea de iepure
de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe ape. Separat, intr-o
cratita cu fund dublu, se incinge uleiul, se caleste ceapa taiata marunt,
morcovul feliat subtire si ardeiul tocat. Se adauga carnea de iepure si se
rumeneste pe toate partile, dupa care se asezoneaza cu sare si piper si se
adauga un pahar cu apa, dandu-se la foc mediu si acoperindu-se cu un capac.
Periodic, cu o spatula de lemn, se intorc bucatile de carne, avand grija ca
acestea sa nu se rupa, si se completeaza cu apa atat cat este necesar. Cand
carnea este gata preparata, se adauga o jumatate de legatura de patrunjel taiat
marunt si se opreste focul, lasand cratita in continuare acoperita.
Separat, varza se
da prin razatoare sau se taie foarte fin. Intr-o cratita se adauga 100 ml de
ulei iar cand acesta este incins se pune ceapa taiata fin, iar dupa cateva
minute se adauga varza taiata, avand grija sa amestecam continuu. Dupa ce varza
a inceput sa se caleasca, fara a adauga apa, se pune peste cratita un capac, se
da focul la intensitate minima si se amesteca periodic pentru a nu se arde.
Cand varza este calita pe jumatate, se adauga sare, piper si 100 de ml de
sampanie, dupa care se aseaza din nou capacul si se prepara pana este bine
patrunsa. Cu 10 minute inainte de a inchide focul se mai adauga si restul de
sampanie si se prepara fara capac, pentru a facilita evaporarea lichidului in
exces.
Pentru tagliatelle
avem nevoie de 3 oua intregi, pe care le asezam intr-un bol, le asezonam cu
sare si piper si le batem cu putere. In ouale batute adaugam faina cat cuprinde,
pentru a forma o coca mai tare, ce poate fi intinsa cu usurinta. Daca aveti
masina de taitei, folositi accesoriul pentru taitei lati. Daca nu, varianta
clasica se face cu sucitorul ( adica se lasa la uscat, se ruleaza si se taie la
marimea dorita). Dupa taiere, taiteii de intind la uscat si abia dupa aceea se
fierb. (Pot fi preparate din timp si tinute in cutii de carton ca sa nu
mucegaiasca)
O data uscati,
taiteii se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se spala cu apa rece, ca
sa nu se lipeasca.
Intr-o tigaie mai
mare se incinge uleiul, se adauga pastele fierte, sare, piper si cealalta
jumatate de legatura de patrunjel si se soteaza putin, doar cat sa se
intrepatrunda aromele. Se serveste astfel: 1-2 bucati de
friptura de iepure, alaturi de o lingura de varza calita si de una de
tagliatelle. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu