10 mere de mărime medie
5 linguri de zahăr
100 ml ulei
Miezul de la 20 de nuci
Merele se curăță de coajă și de semințe și se stropesc cu zeamă de lămâie ca să își păstreze culoarea.
Se taie cuburi și se trag la tigaie împreună cu zahărul si scorțișoara (opțional) până sunt moi, însă fără să se transforme în piure.
Se ia o tavă rotundă care se unge cu ulei, după care, pe rând, se așează câte o foaie unsă în prealabil cu ulei, până se termină pachetul. După ce toate foile sunt așezate în tavă se presează marginile pentru a se îndepărta surplusul de foi.
Se adaugă în tavă merele, se nivelează și se așează miezul de nucă.
Se dă la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumenește foaia și miezul de nucă.
Se poate servi caldă sau rece, cu sau fără înghețată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu