Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 octombrie 2011

Vinete...altfel

Aveți nevoie de:
1 kg vinete (proaspete/crude sau congelate)
un fir de ceapă verde
o lingură de pastă de ardei
3 linguri de ulei de floarea soarelui
o legatură mică de pătrunjel
3 căței de usturoi
sare, piper

Se încinge uleiul, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește până începe să se înmoaie, după care se adaugă pasta de ardei și se mai călește puțin. Vinetele se curăță de coajă (daca sunt proaspete), se taie cuburi și se adaugă peste ceapă și ardei, amestecându-se des până devin putin stcloase, după care se lasa peste compoziție puțină apă și se pune capacul, amestecând din când în cănd. Când s-au înmuiat complet, se adauga condimentele după gust și pătrunjelul și usturoiul tocate mărunt. Se mai lasă pe foc un minut după care se pot consuma, atât calde cât și reci.
Preparatul poate fi făcut și cu vinete puse pe iarnă, caz în care se lasa să se decongeleze partial, se taie bucăți mici și se prepara la fel!
P.S. Daca aveti o bucata de telemea....puneti-o fara griji langa felia cu vinete. N-o sa va para rau!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu