- 350 gr piscoturi
- 5 portocale
- coaja rasa de la 2 portocale
- sucul de la 3 portocale
- 6 linguri de zahar tos
- 8 linguri zahar pudra
- 200 ml lapte
- 40 g gelatina alimentara
- 5 galbenusuri de ou
- 400 ml frisca
Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pana ajung la consistenta unei spume. Treptat, se adauga laptele, dupa care compozitia se aseaza pe bain marie pana se ingroasa, cam ca o smantana. Se ia de pe foc,se amesteca cu gelatina si cu coaja rasa de la 2 portocale, dupa care se lasa sa se raceasca. Frisca lichida (eu folosesc frisca din lapte si nu vegetala) se bate bine cu zahar. Daca este vegetala, aceea este deja indulcita, deci nu mai este nevoie de zahar. Se amesteca frisca cu compozitia deja racita, iar acestea vor constitui crema.
O cratita cam de 3-4 litri se tapeteaza cu folie alimentara sau cu un nailon mai tare, dupa care se lipesc (fara crema, doar prin propria umiditate) pe margine si pe fundul cratitei felii de portocala. Se toarna un strat de crema,atat pe fund cat si pe margini, avand grija sa nu deplasam feliile din locurile lor.
Peste stratul de crema se aseaza un strat de piscoturi inmuiate rapid in suc de portocale, dupa care punem din nou felii de portocale, crema, piscoturi, crema si la sfarsit felii de portocale.
Se acopera cu folia ramasa pe marginile cratitei si se da la rece peste noapte. A doua zi se da folia de deasupra la o parte si se pune peste cratita o tava, dupa care tortul de intoarce. In mod normal, daca ati respectat modul de asamblare, tortul va fi uniform ornat cu felii de portocale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu