Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Piept de rață cu piure de conopidă

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

  • un piept de rață
  • o conopidă medie
  • 1/4 pachet de unt
  • sare, piper
      Pieptul de rață se spală bine și se șterge cu șervețele pentru a elimina umezeala.


      Carnea se așează pe un tocător de lemn, cu pielea deasupra, pentru a se face câteva crestături în ea, în scopul de a se scurge grăsimea în exces. 


     Se încinge o tigaie, fără ulei, după care se pune carnea de rață cu pielea în jos. Se lasă până se rumenește, aproximativ 5 minute, după care se întoarce pe partea cealaltă și se procedează la fel. 


      Când sunt gata rumenite, bucățile de carne se sărează și se piperează, după care se transferă într-o tavă, pe o foaie de copt și se introduc la cuptor încă 10 minute sau mai mult, în funcție de cât de făcută doriți să fie carnea.



      Separat, conopida se desface în buchețele, se fierbe în apă cu sare, după care se pasează, împreună cu untul și se condimentează după gust.



      Se servește împreună cu pieptul de rață feliat.


      Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu