Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 noiembrie 2011

Linte scăzută


500 grame linte verde
o ceapa
2 morcovi de mărime medie
2 linguri de pasta de ardei (sau un ardei roșu tocat marunt)
50 ml bulion
30 ml ulei
sare, piper, patrunjel verde, usturoi



Lintea se spală cu apă călduță și se pune la înmuiat pentru 3-4 ore, după care se scurge de apă și se pune la fiert aproximativ 15-20 de minute (nu mai mult că se înmoaie foarte tare și se terciuiește) .
Separat, se pune uleiul într-o cratiță și se călește ceapa tocată fin, până devine translucidă, după care se adaugă pasta de ardei și morcovii dați prin răzătoarea fină. Se adaugă puțină apă, sare și piper, se pune capacul și se fierbe până când legumele sunt bine pătrunse.
Lintea se scurge de apă și se adaugă peste legumele călite, după care se adaugă bulionul, iar la final se pune pătrunjel tocat și doi căței de usturoi. 
Se mai lasă pe foc un minut, după care se poate servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu