Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 noiembrie 2011

Unt de casă


500 grame de smântână grasă
un praf de sare

Smântâna se pune într-un castron cu pereții mai înalți. 

Se ia o lingură și se amestecă în mod continuu, până când aceasta începe să se ”brânzească”.  


Amestecând în continuare, untul se va separa în mod natural de zer și se va coagula într-o singură bucată compactă.

Zerul obținut se scurge și peste unt se adaugă apă rece, amestecându-se cu lingura de câteva ori, pentru a se spăla bine.


Se scurge bine de apă și se adaugă sare dupa gust (sau nu se adaugă deloc), după care este gata pentru consum.

Se poate păstra la frigider acoperit, câteva zile.


P.S. Cu lingura, prepararea durează cam 40 minute. Cu mixerul doar 10, dar farmecul nu mai e același. Voi hotărâți!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu