Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 august 2011

La Conacul Secuiesc




Județul Alba, localitatea Costești. Câteva indicatoare te anunță că, pe o uliță lăturalnică, ar exista un loc numit Conacul Secuiesc. Oamenii locului spun că acolo poți mânca preparate specifice zonei, așa că ne încercăm norocul. Ajuns pe stradă, n-ai cum să nu-ți dai seama care e locul cu pricina. Te întâmpină prietenoasă o clădire alba, cu mușcate la fereastră și cu perdele vaporoase.



Afară, foișor pentru servirea băuturilor și a desertului, loc de joacă pentru copii, un mic lac și o grădină cu pruni, pe sub care te poți plimba în voie.
Înăuntru…restaurantul! Un amestec de tradiție și modernism, complementare până la ultimul detaliu. Chelneri prietenoși, atmosferă plăcută, prețuri peste medie.Comandăm specialitatea bucătarului - Cotlet à la Colțești, dar și un fel de mâncare cu nume haios – Preferata primarului. 
Preferata primarilor

File a la Coltesti
 
Nu prea am înțeles de ce primarul ar prefera un cotlet de porc cu piersici, cașcaval afumat și ficat de pui dar…ma rog. Una peste alta, a fost destul de bun! Mai bun însă a fost celălalt fel de mâncare: file acoperit cu o crusta de cartofi răzuiți, cu usturoi și sos alb.
Desertul a fost unul tradițional: găluște Somloi făcute din pandișpan (simplu, cu cacao, cu nucă) însiropate cu rom, cremă de vanilie, nuci măcinate și stafide. Simplu de făcut, dar foarte bun!
Galuste Somloi
 
Prilej de relaxare și de răsfăț culinar! Încercați și voi!

Un comentariu:

  1. La astfel de actiuni, ma propun ca voluntar. Nu de alta dar sa studiem cat mai multe din meniul locului.

    RăspundețiȘtergere