Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 noiembrie 2011

Cremeș



Aveți nevoie de:
  • 4 ouă de mărime medie (sau 5 daca sunt mai mici)
  • 1 litru de lapte (de preferabil gras)
  • 200 grame de făină albă 000
  • 300 grame de zahăr (împărțit în două: 150 și 150 de grame)
  • 4 pliculețe de zahăr vanilinat
  • foi de cremeș gata făcute (din comerț)
  • zahăr praf pentru pudrat  

       Ouăle se sparg și se separă albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri se adaugă 100 grame de zahăr și se amestecă bine, până când compoziția începe să se albească. Se adauga puțin lapte rece, apoi puțină făină și se continuă astfel până toată făina este încorporată. Acum puteți adăuga și aromele. Atenție! Nu puneți mult lapte o dată că se pot face cocoloașe!
     
      După ce ați încorporat făina puteți adauga laptele și veți obține o compoziție subțire, pe care o așezați pe foc și o fierbeți (amestecând într-una). Când începe să fiarbă, amestecați energic și mai fierbeți încă aproximativ 10 minute până dispare gustul de făină. Nu vă speriați dacă par a se face cocoloașe! Doar amestecați energic până se coagulează compoziția și va fi în regulă!

      Într-un vas mai mare bateți bine albușurile până se întăresc iar apoi adăugați treptat zahărul (150 de grame) și bateți în continuare până când acesta se topește.

      Luați crema de ou fierbinte și turnați-o peste albușuri, amestecând de jos în sus, până omogenizați crema.

      Turnați crema între foi.

      Lăsați prăjitura să se răcească putin, după care pudrați-o cu zahăr praf.

     
       Serviți-o cu plăcere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu