Faceți căutări pe acest blog

vineri, 9 septembrie 2011

Tagliatelle cu somon afumat


Aveti nevoie de:

150 grame somon afumat (de preferat feliat)
150 ml smantana dulce (frisca pentru gatit)
2 linguri mari smantana fermentata
piper
3 catei de usturoi
o legatura de patrunjel
3 linguri ulei de masline
300 gr tagliatelle
Se incinge o tigaie in care se pune uleiul, dupa care se adauga usturoiul taiat felii si se caleste putin. Intre timp se marunteste somonul si se pune in tigaia in care am calit usturoiul si se condimenteaza cu piper (nu si cu sare, deoarece la prajit somonul devine foarte sarat), dupa care se lasa aproximativ 3-4 minute pe foc sa se patrunda. 
Se adauga smantana dulce si se mai da un clocot, dupa care se ia de pe foc, se lasa putin sa se tempereze si apoi se adauga smantana fermentata (daca o adaugam cand tigaia este pe foc, smantana fermentata se va branzi). 
La final se adauga patrunjelul taiat fin si se amesteca bine. 

In paralel se fierb pastele si se adauga cat sunt calde in sosul cu somon si se servesc imediat.
 Pofta buna! Revin cu poze!

Update: Am revenit! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu